Dans spontan – interactiune „expert – operator”

^90DEE1E04F649F856E5204B3DCB20CB28D30890582BC138E8D^pimgpsh_fullsize_distrTransmitere de miscare, ganduri sau sentimente, la distanta – este una dintre cele mai interesante parti ale practicii “interactiune expert-operator”, contribuind la crearea de legaturi stranse Intre oameni si posibilitatea transferului a caliti si absorbjia lor.

Cuvantul „Spontan” (Lat. Spontaneus) – care nu este cauzat de influente externe, ci de factori interni, spontane. A vorbi despre dans spontan este la fel de greu ca ji despre gustul unui produs necunoscut. De aceea, ne vom concentra pe unele dintre principiile ai dansului spontan.

Cand ne-am golit spatiuI interior, adica am atins linijtea interioara, atunci intreaga noastra fiinta transcede untr-un mod complet diferit de perceptie subtila. Corpul si constiinta noastra devin sensibil la mediul extern, in acest mod, noi nu doar auzim muzica, noi o simtim. Simtim cum ne patrunde interiorul nostru, si devenim parte din ea. Persoana care se alla Intr-o astfel de stare, are o denumire conventionala „expert”, iar ceea ce percepe – „flux informational”. Daca atentaa expertului este directionata catre o alta persoana, care ii transmite ceva, atunci acea persoana pentru Expert este conventionaI numita „Operator”. Relatia dintre ei este denumita ca interactiune „expert – operatorica”.

dans spiritualIn functie, la ce se acorda expertul, acesta devine intr-un fel sau altu acea entitate, si miscarile sale, sentimentele si experientele devin dansul lui. Un expert poate intelege sentimentele altei persoane, si cu precizie sa repete pana la mijcarile motorii fine, fara sa-I vada. In acest regim atentia lui poate patrunde in orice loc dincolo de spatiul In care se afla si citi informtia. La un anumit stadiu de perle iune pentru operator, expertul poate li vàntul, sau umbra lui. Expertul poate sa danseze ’”in trecut” sau intr-o viziune al viitoruli sau.

Muzica pentru dans este initial un fel de mediu, care ajuta  Expertul  la crearea si mentinerea imaginii si amplifica sentimentele lui. De asemenea, este o legatura suplimentara Intre Operatori si Experti, care ajuta pentru a prinde starea spiritului si dinamica miscarii.

Deci, muzica este redata. Operatorii se aseaza in cerc, de a crea un spatiu de dans. Expertul se afla In centrul cercului, inchide ochii si se acorda. In timp, pe masura experientei, acordarea reciproca intre Operatori si Experti este aproape instantanee. Acum Expertul are doar o singura sarcina – de a intra in „linistea  interioara”  si  de  a reactiona spontan la ceea ce simte. Din acest moment pentru el nu exista limitele obisnuite ale spajiului si timpului. El poate face orice, ce simte si traieste in acea clipa.

La un anumit moment in dans, Expertul atinge un grad ridicat de spontaneitate. Uneori i se pare ca constiinta nu face fata in urma miscari, care sunt complet neobisnuite pentru ea. Operatorii ajuta Expertul sa se dechida si mai mult. Experul poate avea sentimentul de zbor sau de o cadere continua. El deja poate sa nu mai auda muzica. In principiu, nu mai are nevoie de ea. In acest moment el este in fluxul prezentului. Aici si acum. Expertul transcede orizontul perceptiei obisnuite, se confrunta cu sentimente si emotii care nu a mai simtit niciodata. Dansul este imprevizibil, plin de armonie interioara si frumusete a miscarii. Acesta transmite toata starea interioara a persoanei si formeaza feedback-ul Operatorului. Cand Operatorii sunt mai multi, fluxul perceput de Expert se amplifica, astfel umple dansul cu o putere si mai mare. Ce este imposibil pentru unu sigur devine real, atunci cand toti se unesc intr-o singura echipa.

Acest dans este unic prin umplerea si libertatea sa interioara. Acesta este fundamental diferit de toate celelalte stiluri de dans si traditii. In pofida imprevizibilitatii sale, dansul spontan se dezvolta dupa legea sa interioara. Acesta este o reminiscenta a unui joc cuprinzator fara sfarsit intre interior si exterior, intre constientizarea sinelui ca “EU” si “NON EU”, atunci cand groaza caderii se transforma intr-o bucurie de zbor.

Nu este prima data de a intra in cerc si dintr-o data sa devii liber si spontan. Unele lucruri in sine nu le putem schimba singuri, altele nu le observam. Aplicand constient interactiunea Expert – Operator putem invata sa traim orice clipa la o intensitate maxima, astfel manifestandune ca Co-Creatori a vietii noastre si a lumii din jurul nostru, integrandu-ne si conectandu-ne la BioNet in armonie, spre binele toturor.

Seminar «Dezvaluirea potentialului Iubirii» cu Serghei Avdeev si Galina Gajova