10 reguli de educație, datorita cărora copiii devin geniali

Multe mame visează să crească din copilul sau un geniu. Cu toate acestea, în ciuda diversității instrumentelor metodologice pentru creșterea copiilor, nimeni nu a creat încă o instrucțiune exactă pentru copilul-minune.

Cu toate acestea, există părinți care nu citesc forumuri tematice și cărți pedagogice, insa copiii lor devin adesea geniali. Noi am decis să aflăm care este secretul acestor familii și am făcut o listă cu caracteristicile lor

1. Promovarea independenței

În familiile obișnuite cred că un copil va avea succes în cazul în care îi este îndusa convingerea „Eu pot totul“. Dar este mai important să întroduceti în mintea copilului convingerea „Eu pot totul de sine stătător“.Datorită acestui tip de gândire, copilul va ști că nu se îndreapta doar în viitor, ci îl construiește.

2. Greu este la inceput, apoi va fi mai ușor

 

Calea spre această independență constă în faptul că inițiativele copiilor sunt prețuite și atent stocate. Dacă un copil sa apucat ceva sa faca, indiferent de vârsta lui, părinții îl susțin și îl încurajează. Dacă ceva nu funcționează, rudele mai în vârstă îi reamintesc că: greu este la inceputul, apoi va fi mai ușor.

     
  3. Încrederea este cea mai bună laudă

 Cum să hrăniți și să încurajați începuturile? Doar nu cu bomboane sa-l recompesam pe copil pentru realizări. Trebuie tinut minte, că pentru un copil, care face primii pași în ceva nou, cea mai valoroasă laudă este încrederea. Dacă unui copil îi este oferita toata încredere într-o activitate, înseamnă că el a reuşit în ea pe deplin.

 4. Exteriorul – nu este important

 O altă diferență importantă este că geniile viitoare niciodată nu sunt concentrați în exterior. Păstrarea copilului într-un mod perfect îngrijit este o ocupație care ia prea multă energie atât de la mamă, cât și de la copilul ei. Dupa parerea unor mame înțelepte, hainele curate nu aduc nici un beneficiu dezvoltării personale. În plus, înșiși copiilor nu le pasă cum arată.

5. Acceptarea neglijenƫei

În jurul copiilor, de multe ori domnește haosul, acesta pe nici un parinte inƫelept nu-l va face sa se inerveze. Aici se înțelege: copiii sunt nepasatori și mereu aproape de ei ceva cade, ceva se varsa, se presoara, se unge, etc.

Prin urmare, în loc să-i fixăm pe copii cu privire la curățenia casei, li se permite să trăiască în condiții confortabile, povestind treptat despre beneficiile ordinii.

6. Bateriile trebuie descarcate

 Părinții obișnuiți în timpul unei plimbări adesea strigă la copii „Nu urca”, „Nu atinge”, „Dă-te jos”, „Calmeaza-te”.Cu toate acestea, părinții mai înțelepți știu că copilul trebuie să-și descarce toată energia necontrolată in copilarie. Apoi, la maturitate, va fi mai ușor pentru el să persiste într-o singura activitate pe care a început-o.

7. Libertatea rezonabilă

 Probabil, geniilor în copilărie  le-a fost prea mult permis. Cu toate acestea, există limite peste care nici un astfel de copil nu poate ieși și se referă la respectul pentru cei mai mari. Chiar dacă vă hotărâți să nu certati copilul și să-i încurajați toate întreprinderile, în cazul unei insulte la o rudă în vârstă, trebuie să fii dur, pentru a sublinia cadrul libertății de exprimare a copiilor.

8. Tatal este capul familiei si mamaimpreuna cu el!

 Respectul pentru parinƫi si adulƫi trebuie inocula cat mai devreme. Copiii ar trebui să vadă că pe primul loc în familie este tatăl și mama și tot ce ei fac. Deci, copiii nu vor mai rămâne în viitor agataƫi de părinții lor cu strigăte: „fă asta” și „vreau asta”, dar vor încerca să facă totul de sine stătător.

9. Autocontrolul copilului există

Decât a pedepsi copilul prin limitari, este mai bine să creezi reguli, care îi promite copilului beneficii pentru acțiuni potrivite. În cazul în care copilul nu traieste în limite înguste de interdicții și sancțiuni, el învață să corecteze comportamentul spre binele lui.

10. Nimic nu trece neobservat

Părinții geniilor viitoare sunt siguri că orice realizare ar trebui încurajată. Chiar dacă copilul îi va aduce câteva pete abstracte pe o bucată de hârtie, ea va găsi în imagine plusuri si ce este important, va deveni mult mai creativ!

Sursa: https://vedereintuitiva.ro/ateliere-vedere-intuitiva-pentru-copii/