Întindeți-vă pe spate. Stați confortabil. Ochii sunt inchiși și relaxați. Gura e întredeschisă. Expresia feței e împăcată și liniștită.

Concentrați-vă doar pe respirație. Imaginați-vă că inspirați o briză tropicală moale. Briza mângâie și înmoaie totul în calea ei.

Inspirați și expirați profund și rar de câteva ori. Respirați liber și ușor. Respirați fără tensiune. Fiți atenți doar la respirație.

Inspiră – expiră. Observați cum aerul răcoros pătrunde în plămâni și o energie pură și transparentă vă umple plămânii, iar apoi întregul corp.

Inspiră – expiră. Observați cum corpul se relaxează, se destinde și se topește de la degetele de la picoare și până în creștet.

Inspirați adânc și cu plăcere, expirați ușor și încet. Respirați fără pauze, liber.

Inspiră – expiră. Simțiți cum se lărgește pieptul, cum se mișcă burta respirând. Simțiți cum energia vitalizantă vă umple pe dinăuntru.

Inspiră – expiră. Simțiți cum vă părăsește tensiunea, stresul și disconfortul. Corpul se relaxează tot mai profund. Starea de calm urmează după relaxare.

Mai inspirați și expirați de câteva ori, ca să simțiți senzația de plinătate și golire în același timp.

Apoi, după o inspirare adâncă, la exiprare îndreptați-vă atenția spre tălpi. Îndreptați-vă imaginar aerul în jos, spre tălpi, Tălpile se relaxează, se dilată și se topesc. Vârfurile se îndepărtează în părți opuse, iar picioarele se relaxează complet.

            Relaxarea se ridică, ca o căldură plăcută, în sus pe gambe și vă umplu genunchii. Inspiră – expiră. Genunchii se relaxează,  se dilată, se topesc. Genunchii se întorc imaginar în în părți opuse. Genunchii se relaxează.

            Relaxarea umple șoldurile. Șoldurile se relaxează, se dilată, se topesc. Picioarele sunt libere și relaxate.

Inspirare și expirare calme și relaxate. Se relaxează coloana de la coccis până la ceafă. Se relaxează mușchii spatelui, iar spatele se dilată, se topește. Energia plăcută a relaxării umple spatele, înlocuind tensiunea și oboseala.

            Inspiră – expiră. Relaxarea umple zona bazinului și a încheieturilor bazinului. Se relaxează organele din regiunea bazinului. Apoi se relaxează burta și se umple cu senzația de căldură.

Împăcarea urmează după relaxare.

            Se relaxează diafragma. Respirația devine mai ușoară și mai liniștită. Diafragma se relaxează și devine mai moale și mai elastică.

La intrare, respirația pătrunde mai liber din cutia toracică în burtă. La expirare corpul se relaxează mai mult

            Inspiră – expiră. Se relaxează și se lărgește cutia toracică. Se degajă, se dilată și se îndreaptă întreaga cutie toracică. Se relaxează toate organele din cutia toracică.

            Relaxarea umple centura pectorală. Umerii se deschid și se relaxează. Respirația e ușoară și liberă.

            Relaxarea umple mâinile, coboară spre coate. Încheieturile de la coate se relaxează, se topesc, se degajă. Relaxarea umple cu un val plăcut palmele. Relaxarea se scurge prin degetele de la mâini. Palmele sunt învăluite într-un nor de relaxare. Palmele sunt relaxate și degajate.

Inspiră – expiră. Se relaxează și se degajează ceafa. Ceafa se destinde. Inspiră – expiră prin ceafă. Relaxarea umple capul din interior. Se relaxează scalpul.

            Se relaxează fruntea. Ridurile se netezesc. Mușchii frunții coboară și se relaxează.

            Se relaxează ochii. Pleoapele sunt grele și coborâte. Globurile oculare au căzut pe fundul orbitelor și s-au relaxat.

            S-au relaxat obrajii. Obrajii au coborât.

S-a relaxat bărbia. Gura se deschide mai tare. Expresia feței e împăcată și liniștită. Starea de bine urmează după relaxare.

Inspiră – expiră. Corpul s-a relaxat și s-a degajat de la vârfurile degetelor de la picioare și până în creștet. În corp s-au lansat procesele de însănătoșire și armonizare.

Observați sunetele din jurul vostru. Ce se aude – e muzică, ceasul de pe perete, zgomotul străzii sau a vecinilor? Poate ați observat alte sunete exterioare.

Transferați-vă atenția spre interior. Cele mai importante sunete, pe care le auziți acum, în stare de relaxare completă – sunt în interiorul vostru. Ascultați cu atenție aceste sunete, care vin din cutia toracică, din stânga. Este sunetul inimii voastre. Respirați liber și rar observând între timp senzațiile provocate de ascultarea bătăilor inimii.

Imaginați-vă inima voastră. Este vie și caldă. Se mișcă fără oprire și radiază lumină. Imaginați-vă că în adâncul inimii există o sursă de lumină. Este o lumânare aprinsă. Focul arde și aduce o senzație de căldură. Sporiți lumina în inima voastră și lăsați-o să se umple cu lumină. Lumina și căldura se revarsă din inimă și umplu cutia toracică. Între timp, cultivați sentimentul de bine. Binele urmează după relaxare și căldură. Binele este o acceptare deschisă și milostivă a lumii, a oamenilor și a sinelui. Este o stare de uniune deplină cu lumea.

Astfel, imaginea e lumina pe care o sporiți prin efortul voinței, senzația în corp este căldura, iar sentimentul în suflet este binele.

Urmăriți cum valurile de lumină alb-aurie din inima voastră pătrund în corp. Această lumină primordialăvă umple burta, iar aceasta începe să strălucească mai intens. Căldura se revarsă în burtă. Vă umpleți complet cu lumina Iubirii și a stării de Calm. Lumina lumânării, ca Lumină a Sufletului, se revarsă din inimă și umple toate părțile, toate celulele corpului.

Inspirați și expirați profund și rar. Lumina și căldura vă umplu mâinile și picioarele. Capul vi se umle cu lumină lichidă aurie. Sunteți plini pe dinauntru cu energiile albe aurii ale Iubirii. Iubirea și Lumina sunt una.

Inspirați și la expirare lăsați lumina să iasă prin piele în exterior. Umpleți cu lumină spațiul din jurul vostru. Observați lumina alb-aurie din jur. Este Spațiul Iubirii. Acest câmp cosmic luminos al Iubirii ne înconjoară mereu.

Acum și voi sunteți sursă de lumină, sursă de iubire unită cu acest câmp al Iubirii. Repetați după mine: “Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!”

Inspirați din nou, iar la expirare trimiteți lumina alb-aurie din inimă spre exterior. Lăsați lumina din Sufletul vostru să se se verse în fluxurile cosmice de lumină, să se unească cu câmpul cosmic al Iubirii. Repetați după mine: „Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!”

Inspirați din nou, iar la expirare trimiteți lumina alb-aurie din suflet spre exterior. Fiți una cu câmpul Iubirii și al Luminii care vă înconjoară. Acum nu mai sunt frontiere între lumina voastră și lumina lumii. Repetați încă o dată: „Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!”

Simțiți cum toate celulele corpului se bucură pentru această stare luminoasă. Simțiți cum soarele vă atinge pielea și această atingere este precum energiile pe care le emiteți din adâncurile inimii.

Oferiți-i lumii lumina sufletului vostru, și lăsați câmpul de iubire care vă înconjoară să devină mai puternic, mai mare și mai luminos.

Este un proces simplu și natural – să creezi în jurul tău un câmp al Iubirii. V-ați deschis inima și acum priviți viața prin lumina Sufletului. Observați viața cu interes și bucurie. Zâmbiți. Zâmbiți-i lumii care vă înconjoară.

Din adâncurile inimii voastre, Lumina Sufletului creează un câmp energetic subțire, care unește totul din jur într-un joc unic al vieții. Este un spațiu care vă absoarbe comlet și vă unește cu lumina altor oameni de pe Pământ – este Câmpul Iubirii.

Câmpul Iubirii este binele, împăcarea și fluxul infinit al luminii. Observați că nu este diferență între mișcarea și nemișcarea luminii.

Duceți lumină în lume, bucurați-vă de senzația de căldură și sentimentul de bine și împăcare. Repetați: „Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!”

Vă umple senzația de unitate cu lumea exterioară. Repetați: Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!

Inspirați și expirați adânc. Iar apoi repetați: Eu sunt Lumina! Eu sunt Iubirea!

Scăldați-vă în Câmpul Iubirii

Rețineți: imagine – lumină,

Senzație – căldură,

Sentiment – bine.

Inspirați adânc, iar la expirare deschideți ochii. Stați întins cu ochii deschiși timp de câteva minute.

Observați cum corpul revine. Cum energiile binelui și ale iubirii îl umplu. Vă simțiți odihnit.

Acum sunteți o sursă de lumină pentru sine și pentru cei din jur. Ați creat și rețineți în jurul vostru Câmpul Iubirii.

Autor: tatiana Dughelnaia

www.vedereintuitiva.ro