Astăzi, aș dori să vă împărtășesc o parabolă japoneză care mi-a suflat recent mintea când am citit-o pentru prima dată. Este legenda a doi săbieri japonezi din viața reală pe nume Masamune și Muramasa. Ambii bărbați au trăit cândva, iar statutul legendar al lui Masamune ca cel mai mare producător de sabie din toată Japonia este bine cunoscut.

Povestea destul de fantastică despre felul în care Masamune a ajuns să fie cunoscut ca fiind cel mai mare dintre cei doi fabricanți de sabie este ceva pe care aș vrea să vâ împărtășesc astăzi.

Pana astazi in spiritul poporului japonez cei doi fierari sunt vii si apar impreuna in povesti ca aceasta: se spune ca Muramasa, invidios ca era plasat al doilea in aprecierile sabiilor create pentru samuraii din vremea sa, a hotarat sa-l provoace pe Masamune la  un concurs. Ei aveau de construit cea mai buna sabie.

Dupa lungi meditatii si pregatiri, fierarii si ajutoarele acestora au aprins focul la forje si saptamani la rand otelul a fost modelat in ateliere.

Cei doi au iesit din ateliere, purtand fiecare creatia lui. S-au indreptat catre un rau din apropiere si au lasat sabiile in apa, cu taisul indreptat impotriva curgerii apei. S-a observat ca sabia Masamune ferea cu delicatete ceea ce venea pe apa spre taisul ei, iar pestii erau parca indepartati la apropierea de lama.

Sabia Muramasa insa atragea spre ea tot ce plutea pe rau, despicand imediat crengi, frunze si mai ales pestii si broastele din rau.

Muramasa a ranjit rautacios, gata sa-si asume victoria in competitia pentru o sabie desavarsita.

Insa un calugar care asistase la aceasta ciudata confruntare a spus: “degeaba te bucuri pentru demonul insetat de sange pe care l-ai creat, maestre Muramasa. Katana creata de tine poate taia la fel de usor flori sau capete omenesti. Ar fi o pacoste ajunsa in mana unui criminal. In schimb, katana Masamune stie cand sa taie si cand sa ocrotesca vietile nevinovate care-i ies in cale. Cel care ar manui-o nu ar fi niciodata cuprins de patimi. Aceasta este adevarata cale a samuraiului.”

P.S. crează din câmpul Iubirii, indeferent de situație. Orice creație intotdeauna va purta amprenta sufletului tău.