Bună ziua, tuturor! Dragii mei, aș vrea să vă ofer o tehnică interesantă și o metodă de comunicare care vă va ajuta atât să stabilizați comunicarea, cât și să minimalizați nivelul de stres; să creșteți rezistența la stres; să păstrați relațiile și să rămâneți în stare extraordinară.
În ce scopuri se folosește Tehnica ” Absolut – DA”?

În primul rând, vă permite să reduceți stresul emoțional al interlocutorului. Când agresivitatea lui nu întâlnește rezistență, ba chiar dimpotrivă, aude ca răspuns o acceptare – el însuși renunță la rezistență și emoțiile se liniștesc.

Prima reacție a unei persoane atunci când este „atacată” – este FRICA! Una dintre reacțiile la această frică este dorința de a găsi imediat scuze sau de a ataca în schimb.

În al doilea rând, când găsești ceva cu ce poți fi de acord, calm și sincer, atunci și propriul tăi fundal emoțional rămâne liniștit.

De exemplu, „Da, uneori chiar fac lucruri stupide. Acesta este un fapt. ” Și atitudinea față de acest lucru ca fapt rămâne neutră.

Mai jos, vă voi oferi câteva exemple despre cum putem folosi această tehnică în viața de zi cu zi. Trebuie doar să începeți să o utilizați, să vă oferiți cel puțin o lună pentru a înțelege această abilitatea de comunicare și doar să urmăriți cum se schimbă starea dvs. și starea interlocutorului.

Vă sugerez să învățați să începeți orice răspuns cu cuvântul „DA”. Atunci, într-o situație conflictuală veți putea menține un dialog mai prietenos.

Să găsim ceva cu ce putem fi de acord, chiar și în cele mai ciudate pretenții și insulte neașteptate, este o unealtă magică. În aceste cazuri, nu suntem de acord cu afirmația în sine, ci cu faptul că o astfel de opinie există în lume. Acesta este un fel de consimțământ indirect.
Care este nuanța acestei tehnici? Este important să găsiți cu ce puteți fi de acord cu sinceritate!!!

De exemplu,
1) – Toți bărbații sunt mesogini.
   + Da, există oameni care cred asta.
2) –  Ești un egoist complet.
   + Da, s-ar putea să aveți această impresie.

Deoarece niciunul dintre noi nu este perfect, din punct de vedere al logicii, putem răspunde la aproape orice critică cu un fel de acord parțial:

1)  – Sunteți neprofesionist.
    + Da, profesionalismul meu poate fi îmbunătățit.
2) –  Aveți puțină experiență în acest domeniu.
    + Da, există oameni care lucrează în acest domeniu mai mult decât mine.
3) – Nu ai încredere în tine.
    + Da, nu mă simt încrezător în toate situațiile.

Ați simțit diferența? Indiferent ce credeți despre orice situație, însă dacă o persoană trăește emoții puternice, atunci acest lucru este cu adevărat important pentru ea. Este important să înțelegem că această situație este foarte dureroasă, foarte neplăcută și, poate că într-o asemenea situație noi la fel am simti o întreagă gamă de emoții .

Bine, aceasta înseamnă să nu vorbim despre contraargumente? Ba da, doar că folosiți o legătură simplă – „și”. În așa fel veți combina acele două părți a dialogului și ambele vor avea dreptul de a exista:

– Da, acesta este într-adevăr un proiect foarte important. În același timp, în următoarele șase luni, este puțin probabil să avem posibilitatea să-l punem în aplicare. Să revenim la această conversație în toamnă.
Sau ,
– Da, am înțeles că cartea este foarte interesantă. Dar acum mi-am propus să citesc alt ceva.
Simțiți diferența? Mă bucur!

Și încă ceva. Arătați empatie!
Credeți că ați fost sufucient de empatici?
Atunci, mai empatizați încă o data!
Vă doresc mult succes în găsirea relațiilor noi și armonioase!

Autor: Svetlana Lungu,

www.vedereintuitiva.ro

P.S. Dacă credeți că această informație este de folos măcar pentru o singură persoana,te rog, să o dai mai departe. Îți multumesc eu și întregul Univers!