Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ati auzit de nucsoara? Cu sigurante. Este un condiment care se gaseste in orice supermarket.
Vorbesc cu multe persoane care au probleme cu somnul, cauzate de stresul zilnic. Am incercat si eu sa verific daca are acest efect in cazul insomniilor. Si pot sa va confirm ca chiar functioneaza!
Nu consum nucsoara in fiecare seara, insa atunci cand simt aceasta nevoie ma rasfat seara cu un pahar de lapte cald cu un pic de nucsoara, magnific mirositoare…

Nucsoara a fost una dintre cele mai scumpe mirodenii care a ajuns în Europa prin secolul al IX-lea prin intermediul neguțătorilor arabi și a fost folosită mai întâi la aromarea berii.

Acum este prezenta in orice bucatarie! Insa nu toata lumea cunoaste actiunile medicale ale nucsoarei. Nu voi vorbi despre toate proprietatile ei, insa voi specifica cele mai importante.

Grecii si romanii foloseau nucsoara ca pe un tonic cerebral – asta pentru ca nucsoara chiar poate stimula activitatea creierului.

Efectul miraculos este ca poate alunga oboseala si stresul si poate fi un remediu bun daca suferi de anxietate / depresie.

Daca suferi de insomnii, bea seara inainte de culcare o cana de lapte cald in care ai pus un praf de nucsoara. Te va ajuta sa te relaxezi si sa adormi.

Uleiul de nucsoara este renumit pentru actiunea sa afrodiziaca.
Uleiul de nucsoara se foloseste aproape exclusiv sub forma administrarii externe, pentru reducerea inflamatiilor si durerilor articulare, in inflamatiile musculare si ale tendoanelor.

Nucsoara stimuleaza digestia si poate fi benefica in tratamentul diareei, ceea ce explica de ce este folosita atat de des ca si condiment.

Nucsoara poate opri formarea de cheaguri ale sangelui! Exista exemple cand oamenii cu cheaguri ale sangelui la nivel de creier s-au vindecat folosind si un tratament cu nucsoara. Nucsoara reduce depozitele de grasime, ceea ce face ca el sa fie folosit pentru tratarea pacientilor ce sufera de afectiuni vasculare precum stenozarea si rigidizarea arterelor sangvine, de afectiuni vasculare, dar si de boli ale ficatului.

Atentie! In cantitati foarte mari devine toxica, are efect halucinogen. Nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si in perioada de alaptare.